Distributeur van kwaliteitsmerken in de imaging branche.

Lowepro Lens Trekker 600 AW III: Comfortabel en ruim

Tijdens het maken van natuurfilms neemt Michael Sanderson heel wat apparatuur mee! Daarom is het ideaal om een extra grote rugzak mee te nemen waar het grootste deel van de benodigde apparatuur al in past, zodat Michael niet met meerdere tassen tegelijk hoeft te sjouwen. Michael gebruikte onlangs een Red Epic in combinatie met een grote telelens, de Sigma 120-300mm 2.8 met extender, voor zijn opnames. Om deze camera met de lens erop in zijn geheel te vervoeren, gebruikte Michael de Lowepro Lens Trekker 600 AW III.

Lowepro Lens Trekker 600 AW III

Wanneer je naar de Lowepro Lens Trekker 600 AW III kijkt, valt er één ding gelijk op: de hoogte van deze rugtas. De tas is extra hoog, wat hem ideaal maakt voor het meenemen van een zeer groot teleobjectief. De Lens Trekker 600 biedt ruimte om een professionele camerabody met een aangekoppeld 600 mm f/4 objectief te vervoeren óf om een lose 800mm telelens in op te bergen.
De cameratas is voorzien van het ergonomische Lowepro ActivLift System draagharnas en een gewicht verdelende, brede heupriem. Het harnas is op maar liefst 10 plaatsen verstelbaar en volgt de natuurlijk S-vorm van de ruggengraat. Hierdoor is de tas voor zowel grote als kleine personen comfortabel en stabiel te dragen, ook bij lange wandelingen. De bovenzijde van de tas heeft een handvat om de Lens Trekker 600 AW III eenvoudig op te kunnen tillen.
Het interieur van de cameratas is opgebouwd uit schokabsorberend schuim en heeft verstelbare schotten zodat het interieur op maat gemaakt kan worden voor jouw camera. Ook heeft de tas een Lens Collar om je telelens stabiel vast te zetten. Verder heeft de rugzak enkele kleine vakken voor het opbergen van geheugenkaartjes en een groot voorvak voor allerlei accessoires. De tas beschikt over Sliplock lussen om bijvoorbeeld extra lens cases aan te hangen.

De Lens Trekker 600 AW III met telelens

De Lens Trekker 600 AW III met telelens

De mening van Michael over de Lens Trekker

Michael gebruikte de Lens Trekker onlangs tijdens één van zijn reizen en zei hierover: "De Lens Trekker is perfect voor onze Red Epic filmcamera. De camera kan schietklaar de tas in, met de telelens en V-Mount batterij erop gemonteerd. Wij gebruikten de Sigma 120-300mm 2.8 met extender. Met deze inhoud is de Lens Trekker ideaal voor het volgen en filmen van wilde dieren in de natuur, maar ook vanuit schuilhutten. Voor ons is het een grote vooruitgang om onze grote camera zo eenvoudig te kunnen transporteren.
"Het ActivLift system en het harnas zijn heel comfortabel tijdens het wandelen en bergbeklimmen. De opening aan de bovenkant van de tas is ook handig, want de tas blijft hiermee overeind wanneer je hem neerzet. Dit zorgt voor een betere bescherming van de apparatuur in de tas, omdat deze stof- en moddervrij blijft. Bovendien kan je de camera er zo sneller uit halen."

Onderweg met een groot statief en de Lens Trekker

Onderweg met een groot statief en de Lens Trekker

Het materiaal van de Lens Trekker 600 AW III

Michael vervolgt: "De padding aan de binnenzijde van de rugzak is dik en kan op verschillende manieren ingericht worden. Het handvat aan de bovenkant van de tas is sterk en de dubbele rits is snel en handig. Het weerbestendige materiaal houdt de tas schoon en netjes. Het is bovendien eenvoudig om Street & Field pouches aan de buitenkant van de tas te hangen om zo meerdere lenzen mee te nemen. Ook met extra lens cases is de tas niet onhandig groot om te vervoeren. De All Weather Cover is perfect voor wanneer het regent."

Met de Lowepro Lens Trekker op de boot

Met de Lowepro Lens Trekker op de boot

Meer ruimte voor accessoires

Hoewel de Lens Trekker 600 AW III beschikt over diverse kleine vakjes en een groot hoofdvak voor extra accessoires, mist Michael toch nog wat extra ruimte. "Wat extra pockets aan de buitenkant zouden wel handig zijn. Ook is het jammer dat de regenhoes een lichte kleur heeft. Voor het filmen van wildlife is dit niet ideaal en zou een donkere kleur beter zijn.
"We moesten een groot statief meenemen tijdens het filmen. Helaas was het niet mogelijk om het Tripod Mounting systeem vast te maken aan de voorkant van de tas, terwijl de ruimte daarvoor er wel is."

Gecamoufleerd opnames maken met de Lens Trekker 600 AW III

Gecamoufleerd opnames maken met de Lens Trekker 600 AW III

Een comfortabele camerarugzak met veel ruimte

Al met al biedt de Lowepro Lens Trekker 600 AW III genoeg ruimte om een grote camera met grote telelens in zijn geheel veilig te vervoeren. Door de rits aan de bovenkant is de camera bovendien snel uit de rugtas te halen. Het materiaal zorgt voor voldoende bescherming voor je kostbare camera-apparatuur. De cameratas is bovendien eenvoudig uit te breiden met extra lens cases.

Wil je meer weten over de projecten van Michael Sanderson? Kijk dan op www.ateles.org.

Geef een reactie