Distributeur van kwaliteitsmerken in de imaging branche.

Leofoto LN-284CT Armour Statief + NB-40 Review door Sander Poppe

Een tijdje geleden werd ik gevraagd om mijn uitgebreide mening te geven over het Leofoto LN-284CT Carbon statief. Op het gebied van statieven ben ik niet echt merk-gebonden, dus ik stond open om kennis te maken met dit voor mij nieuwe statievenmerk. Om het statief zo goed mogelijk te kunnen testen ging op zoek naar de perfecte locatie. De keuze tussen de Dorset Jurassic Coast en de Brecan Beacons in Wales was lastig, waardoor ik besloot de LN-284CT mee te nemen naar beide plekken. Want; waarom ook niet?

Doordacht ontwerp

Mijn eerste indruk van dit statief is dat Leofoto goed heeft nagedacht over het ontwerp. Het statief is licht in gewicht en het oogt en voelt erg stabiel. De LN-284CT straalt gebruiksgemak uit.

Die uitstraling wordt in de praktijk ook bevestigd. Prettig aan dit statief is het Twist Lock systeem, waarmee je de poten vloeiend en snel kunt verstellen. Als ik dit systeem vergelijk met dat van andere bekende statievenmerken, werkt Leofoto een stuk prettiger.

Leofoto LN-284CT Armour Carbon + Leofoto NB-40 Ballhead

De 284CT aan de rand van de prachtige Pulpit Rock in Portland. Klaar om aan de slag te gaan!

De LN-284CT in de praktijk

Ook het 360 graden kantelbare NB-40 balhoofd bevalt goed. Het bevestigen en positioneren van mijn camera gaat erg makkelijk. De camera is eenvoudig in de juiste hoek te kantelen met de verstelknoppen.

De bijgeleverde rubberen voetjes hebben een prima grip, maar in rotsachtige gebieden als de Jurassic Kust en de Brecon Beacons zorgen de spike voetjes voor net wat meer stabiliteit. Deze voetjes worden ook standaard meegeleverd en zijn makkelijk te bevestigen onder het statief.

Leofoto LN-284CT Armour Carbon + Leofoto NB-40 Ballhead Review

Eén van de resultaten die Sander schoot met de LN-284CT: de Stair Hole in Dorset

Complete statiefkit in hoogwaardige draagtas

Het statief met balhoofd wordt samen met accessoires als de rubberen- en spike voetjes en wat gereedschap geleverd in een mooie draagtas. Deze tas is van hoge kwaliteit. Misschien is de kwaliteit zelfs wel iets té hoog, want de tas is redelijk zwaar vergeleken met die van andere merken. Aan de andere kant; het hangt er natuurlijk vanaf of je voor goede kwaliteit of een iets lichter gewicht wilt gaan.

Over Sander Poppe

Sander Poppe is een enthousiaste en gepassioneerd landschapsfotograaf. Hij kan tijdens het reizen erg genieten van de schoonheid van verschillende landschappen, die hij op een prachtige manier vast weet te leggen.

Over Sander Poppe

Cochem, Duitsland - © Sander Poppe

Over Sander Poppe

Mastbos, Breda, Nederland - © Sander Poppe

Over Sander Poppe

Westkapelle, Nederland - © Sander Poppe

 

Geef een reactie