Distributeur van kwaliteitsmerken in de imaging branche.
B+W Wat is een grijsfilter of ND filter?

Wat is een grijsfilter of ND filter en waar kan ik die voor gebruiken?

Een grijsfilter kan worden gebruikt om creative effecten te bereiken zoals het vloeiend weergeven van stromend water. Het filter wordt vooral gebruikt om bij de huidige digitale camera's langere sluitertijden te kunnen bereiken. Een grijsfilter wordt ook wel een ND filter (Neutral Density) genoemd en zijn verkrijgbaar in verschillende grijsdichtheden variërend van +1 stop tot +10 stops.

Vloeiend weergeven van waterstromen

Doordat het licht op de sensor gereduceerd wordt zijn er langere sluitertijden mogelijk. De resultaten die door een ND filter behaald kunnen worden verhogen de aantrekkelijkheid van het beeld en zijn in sommige gevallen experimenteel te noemen. Eén van de bekendste effecten die een ND filter kan bewerkstelligen is bijvoorbeeld het vloeiend weergeven van waterstromen. Doordat lange sluitertijden mogelijk zijn, kan beweging worden weergegeven op een foto. Dit in tegenstelling tot ‘bevriezing’ van het beeld bij korte sluitertijden. B+W ND grijsfilters zijn verkrijgbaar in verschillende grijsdichtheden variërend van +1 lichtstop tot +10 lichtstops. Door het gebruik van bijvoorbeeld het 102 ND filter kan twee diafragma lichtstops langer worden belicht. Bij het 110 ND filter zijn dit 10 lichtstops.

Artikelen 1 tot 5 van 79 totaal

  per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Lijst  Foto-tabel 

 1. B+W Grijsfilter 802 ND 0.6 MRC Nano XS-Pro Digital (2 stops)

  Met een B+W ND MRC nano XS-Pro Digital filter wordt de hoeveelheid binnenvallend licht op je beeldsensor gereduceerd. ND filters, ook wel Neutral Density (ND) of grijsfilter genoemd, gebruik je als te veel licht je creatieve mogelijkheden beperkt. Met een Neutral Density filter kun je daardoor langere belichtingstijden of grotere diafragma-openingen gebruiken bij dezelfde lichtomstandigheden. Dit ND 0.6 filter corrigeert 2 stops licht.


  Meer informatie
 2. B+W Grijsfilter 810 ND 3.0 MRC nano XS-PRO Digital (10 stops)

  Met een B+W ND MRC nano XS-Pro Digital filter wordt de hoeveelheid binnenvallend licht op je beeldsensor gereduceerd. ND filters, ook wel Neutral Density (ND) of grijsfilter genoemd, gebruik je als te veel licht je creatieve mogelijkheden beperkt. Met een Neutral Density filter kun je daardoor langere belichtingstijden of grotere diafragma-openingen gebruiken bij dezelfde lichtomstandigheden. Dit B+W grijsfilter neemt maar liefst 10 stops licht weg!


  Meer informatie
 3. B+W Variabel Grijsfilter ND XS-Pro MRC Nano

  B+W Variabel ND XS-Pro MRC nano grijsfilter kan vanwege de flexibele instel mogelijkheden worden ingezet bij een breed scala aan opnamesituaties en fotografische eisen. Portretfotografen die bijvoorbeeld in fel omgevingslicht een groot diafragma willen gebruiken om optisch het onderwerp van de achtergrond te kunnen scheiden. Met behulp van extreem lange sluitertijden kunnen architectonische fotografen mensen die door het onderwerp lopen "Onzichtbaar" maken. En bij landschapsfotografie wordt het stromend water of het zeeoppervlak op klaarlichte dag pluizig en zacht bij gebruik van lange belichtingstijden. Dit filter is verkrijgbaar in de volgende maten: 52mm, 58mm, 62mm, 67mm, 72mm, 77mm en 82mm.


  Meer informatie
 4. B+W 810 ND 3.0 MRC nano 100X100X2*

  Let op! Dit product zit niet meer in ons assortiment. Het artikel kan echter nog wel leverbaar zijn via een van onze dealers. Daarom kan het interessant en handig zijn om de beschrijving, foto's en specificaties ervan terug te kunnen lezen.

  Het B+W 810 ND 3.0 MRC nano 100x100x2 filter wijkt af van alle andere B+W Neutral Density filters omdat het hier gaat om een insteeksysteem met een opschroefbare filterhouder voor losse insteekfilters en niet om schroeffilters. Het voordeel van het B+W 100x100x2 systeem van losse insteekfilters is dat je gemakkelijk meerdere filters kunt combineren zonder het risico van vignettering. Ook is de kans dat ze muurvast komen te zitten afwezig. Het ND 3.0 filter neemt maar liefst 10 f-stops licht weg.


  Meer informatie
 5. B+W 806 ND 1.8 MRC nano 100X100X2*

  Let op! Dit product zit niet meer in ons assortiment. Het artikel kan echter nog wel leverbaar zijn via een van onze dealers. Daarom kan het interessant en handig zijn om de beschrijving, foto's en specificaties ervan terug te kunnen lezen.

  Het B+W 806 ND 1.8 MRC nano 100x100x2 filter wijkt af van alle andere B+W Neutral Density filters omdat het hier gaat om een insteeksysteem met een opschroefbare filterhouder voor losse insteekfilters en niet om schroeffilters. Het voordeel van het B+W 100x100x2 systeem van losse insteekfilters is dat je gemakkelijk meerdere filters kunt combineren zonder het risico van vignettering. Ook is de kans dat ze muurvast komen te zitten afwezig. Het 1.8 filter neemt 6 f-stops licht weg.


  Meer informatie

Artikelen 1 tot 5 van 79 totaal

  per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Lijst  Foto-tabel