Distributeur van kwaliteitsmerken in de imaging branche.
Wat is een Macro of Close-up filter en waar kan ik die voor gebruiken?

Wat is een Macro of Close-up filter en waar kan ik die voor gebruiken?

Een Macro, Close-up filter of voorzetlens kan gebruikt worden om met een gewoon standaard objectief toch dichtbij te kunnen fotograferen, dit wordt ook wel macro of close-up fotografie genoemd. Het werkt door de minimale scherpstelafstand van het objectief te verkleinen hierdoor kom je dichterbij je onderwerp en komt het "kleine object" dus groter op de foto.

Snel en simpel macro foto's maken

De afstandsinstellingen van onze objectieven schieten tekort als je echt kleine objecten beeldvullend wilt fotograferen. Een sieraad, een bloem, een architectuur-detail, een miniatuurtje … We komen niet dichterbij om het scherp weer te geven. Een van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om macro foto's te maken is gebruik te maken van een close-up- of macrofilter. Met dit soort filters kun je al heel snel erg leuke en mooie macro foto's maken op een hele simpele manier. Je schroeft het filter namelijk gewoon voor op je objectief.

5 artikel(en)

  per pagina

Lijst  Foto-tabel 

 1. B+W Macro Voorzetlens +1

  B+W Macro Voorzetlens +1 verkleint de minimale scherpstelafstand van een objectief. Hierdoor kunnen foto-objecten van dichterbij in beeld worden gebracht en dus groter op de foto worden gezet. B+W voorzetlenzen zijn voorzien van een messing F-pro vatting en zeer helder glas voor een perfecte beeldkwaliteit.


  Meer informatie
 2. B+W Macro Voorzetlens +2

  B+W Macro voorzetlens +2 verkleint de minimale scherpstelafstand van een objectief. Hierdoor kunnen foto-objecten van dichterbij in beeld worden gebracht en dus groter op de foto worden gezet. B+W voorzetlenzen zijn voorzien van een messing F-pro vatting en zeer helder glas voor een perfecte beeldkwaliteit.


  Meer informatie
 3. B+W Macro Voorzetlens +3

  B+W Macro voorzetlens +3 verkleint de minimale scherpstelafstand van een objectief. Hierdoor kunnen foto-objecten van dichterbij in beeld worden gebracht en dus groter op de foto worden gezet. B+W voorzetlenzen zijn voorzien van een messing F-pro vatting en zeer helder glas voor een perfecte beeldkwaliteit.


  Meer informatie
 4. B+W Macro Voorzetlens +4

  B+W Macro voorzetlens 4 verkleint de minimale scherpstelafstand van een objectief. Hierdoor kunnen foto-objecten van dichterbij in beeld worden gebracht en dus groter op de foto worden gezet. B+W voorzetlenzen zijn voorzien van een messing F-pro vatting en zeer helder glas voor een perfecte beeldkwaliteit.


  Meer informatie
 5. B+W Macro Voorzetlens +10

  B+W Macro voorzetlens +10 verkleint de minimale scherpstelafstand van een objectief. Hierdoor kunnen foto-objecten van dichterbij in beeld worden gebracht en dus groter op de foto worden gezet. Met deze macro voorzetlens kun je ten minste 10x dichterbij komen. B+W voorzetlenzen zijn voorzien van een messing F-pro vatting en zeer helder glas voor een perfecte beeldkwaliteit.


  Meer informatie

5 artikel(en)

  per pagina

Lijst  Foto-tabel