Distributeur van kwaliteitsmerken in de imaging branche.

9 redenen om te kiezen voor een Leofoto statief!

Het werken met een statief levert veel voordelen op. Het zorgt voor meer stabiliteit en rust in je beelden en je kunt nét wat creatiever zijn met je sluitertijden. Toch brengen statieven ook nadelen met zich mee. Vaak zijn ze behoorlijk zwaar, waardoorhet een hele opgave is om ze mee te nemen. Zijn ze niet zwaar, dan zijn ze vaak niet stevig genoeg. De statieven van Leofoto bieden uitstekende oplossingen voor deze nadelen.

1. Statieven met ieder een eigen specialiteit

Het Leofoto assortiment bestaat uit verschillende series, met ieder een eigen specialiteit. Zo zijn de Ranger serie en de Mr.Q serie lekker allround, compact en worden deze standaard geleverd met een balhoofd. Ideaal als je op zoek bent naar een complete kit! De statieven uit de Hiker en de Armour Serie zijn voorzien van een instelbare middenkolom, zodat je ze snel in hoogte kunt verstellen. Perfect voor natuur- of sportfotografie! De Urban statieven zijn heel geschikt voor op reis. Ze hebben namelijk 4 pootsecties, waardoor ze heel compact in te klappen zijn. Voor wie op zoek naar extreme degelijkheid en een flinke werkhoogte zijn er de 'extra long' Summit statieven (eindigden op CL). Deze statieven zijn extreem stevig en de grootste variant heeft een maximale hoogte van maar liefst 2.13 meter!

Bekijk alle Leofoto statieven

Leofoto LE-324 statief

© Erik Hageman

2. De beste prijs/kwaliteit verhouding

Eén ding hebben ze allemaal gemeen; ze hebben een perfecte prijs/kwaliteit verhouding. Uit verschillende testen is al gebleken dat de Leofoto's niet onder doen aan hun concurrenten op het gebied van kwaliteit, maar daarnaast ook een stuk goedkoper zijn!

3. Hoogwaardig 10-laags carbon

Waar de meeste andere statieven uit maximaal 6 tot 8 lagen carbon bestaan, bestaan de statiefpoten van de Leofoto’s uit 10 lagen van het oerstevige en lichte materiaal. Alle Leofoto statieven zijn ontworpen met de achterliggende gedachte dat een statief zowel zeer stabiel, als draagbaar moet zijn. Het eeuwige gewicht/stevigheid dilemma is eindelijk opgelost.

Leofoto 10 lagen carbon - 10 jaar garantie

De Leofoto statief poten bestaan uit hoogwaardig 10-laags carbon materiaal, wat zorgt voor stevigheid én een licht gewicht.

4. 10 jaar garantie op Leofoto statieven

Bij Leofoto zijn ze zeker van hun zaak als het gaat om de duurzaamheid en de kwaliteit van hun producten. Zó zeker, dat je op elk statief 10 jaar garantie hebt! Je kunt je Leofoto product registreren op Leofoto.eu.

5. Duurzaam en makkelijk te onderhouden statief

Elk Leofoto statief is gemaakt van de meest duurzame materialen. Om deze duurzaamheid te behouden zijn ze eenvoudig in onderhoud. De losse poot-elementen bestaan uit één geheel, waardoor minder snel zand of stof tussen gaat zitten en je de poten eenvoudig schoon kunt maken.

Leofoto TwistLock vergrendelingen

Dankzij het Twist-Lock systeem is de lengte van de poten snel en eenvoudig te verstellen.

6. Razendsnel te verstellen met het Twist-Lock systeem

Het draagt bij aan de duurzaamheid van de statieven, maar ook zeker aan het gebruiksgemak; het Twist-Lock systeem! Dankzij dit systeem zijn de poten razendsnel te verstellen of juist vast te zetten door simpelweg aan de instelring te draaien.

7. Leofoto statieven zijn universeel bruikbaar

De statieven zijn voorzien van universeel 1/4”en 3/8” schroefdraad. De balhoofden zijn Arca-Swiss compatible en dus uitwisselbaar met vele accessoires. Zelf biedt Leofoto trouwens ook een groot assortiment in accessoires, zoals balhoofden, videokoppen, smartphone mounts, L-brackets, accessoire armen en sliders.

Hoe kies ik een Leofoto statief?

Leofoto LN-284CT

De LN-284CT mocht met landschapsfotograaf Sander Poppe mee tijdens één van zijn prachtige fotografiereizen!

8. Een statief met uitstraling

Bij de Leofoto statieven is er uitgebreid aandacht besteed aan het uiterlijk. En dat zie je. Je herkent ze direct aan hun moderne ontwerp en chique uitstraling!

9. Fotografen zijn enthousiast

De enthousiaste reacties stromen binnen. Van dealers, van klanten die graag willen weten waar de statieven te koop zijn én van onze test fotografen. Erik Hageman schreef een review over de LE-324 Traveler tijdens zijn reis door Noorwegen en Sander Poppe was erg te spreken over de LN-284CT, die hij mee nam voor een tripje langs de Engelse kust. Ook in de testresultaten van The Center Column scoren de Leofoto's hoog!

Meer weten? Hier nog een aantal productvideo's:

 

Geef een reactie