Distributeur van kwaliteitsmerken in de imaging branche.

Caviafotografie met een Joby Gorillapod

Marloes van Antwerpen maakt prachtige foto's van haar cavia's. Hoe ze dat doet en wat ze allemaal gebruikt lees je in deze blog! Dat Gorillapods van pas komen bij elke vorm van foto- en videografie is geen verrassing meer. Wel verrassend is het werk van Marloes van Antwerpen. Ook bij deze tak van de sport is de Gorillapod een perfecte partner. We vroegen Marloes hoe de Joby 3K Kit haar helpt tijdens het fotograferen van haar dierbare beestjes.

Over de Joby Gorillapod 3K Kit

De 3K Kit is onderdeel van Joby’s succesvolle Gorillapod serie. Zoals de naam al aangeeft, is de 3K Kit goed voor camera-lenscombinaties met een gewicht tot 3 kilogram. Perfect voor een DSLR- of systeemcamera met een standaardlens. Komt jouw apparatuur boven dat maximale gewicht uit? No worries. De Gorillapod 3K heeft namelijk nog een grote broer; de 5K versie, die -je raadt het al- goed is voor apparatuur tot 5 kilogram.

Joby Gorillapod 3K Kit Review Mieps the Guineapig

De 3K Kit is goed voor een camera-lenscombinatie tot 3 kilogram

De Gorillapod statiefjes hebben wereldwijd inmiddels de harten gestolen van veel fotografen, filmers en vloggers. Logisch, want naast hun buigzame pootjes die voor meer creativiteit zorgen en de stevige, betrouwbare kwaliteit, zien ze er ook nog eens erg likeable uit. Bijna net zo likeable als Mieps en haar vriendjes!

Mieps the Guineapig

Mieps is de meest bekende cavia van Marloes. Dat is niet gek, want Mieps doet al mee vanaf het allereerste begin. “Sinds begin 2015 fotografeer ik mijn cavia’s voor mijn Instagram-account 'miepstheguineapig'. Ik vind het leuk om dromerige foto’s te creëren met mijn cavia’s in de hoofdrol. Mieps is de ‘originele cavia’ waar het allemaal mee begon. Ze is intussen de 5 jaar gepasseerd en heeft niet altijd meer zin in een fotoshoot. Daarom laat ik haar vaak met rust en hebben Wies, Pien en Lien het stokje overgenomen.”

Joby Gorillapod 3K Kit Review Mieps the Guineapig

Mieps is de cavia waar het allemaal mee begon!

Gorillapod 3K; de eerste indruk

“De Gorillapod 3K Kit straalt stevigheid, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid uit. De poten kun je eenvoudig verbuigen, om zo tot het juiste standpunt te komen. Fijn is dat de GorillaPod dichtbij de grond kan komen. Voor mij ideaal: zo kan ik op de grond werken in plaats van op een tafel. Normale statieven kunnen vaak niet gemakkelijk vanuit een laag standpunt worden gebruikt. Als je op een tafel werkt met cavia’s, moet je ontzettend oppassen dat ze niet ergens van schrikken en de tafel af springen in paniek. Het werken op de grond biedt dus meer veiligheid, wat ik natuurlijk erg belangrijk vind.”

Bekijk de Joby GorillaPod 3K kit

Met een statief heb je je handen vrij

Een statief biedt meer vrijheid tijdens het fotograferen of filmen. Je hebt je handen vrij om een kleine aanpassing te doen aan je onderwerp, zonder dat je camerastandpunt verandert. Ook bij het fotograferen van cavia’s is dat erg handig.

“Als ik werk met de 3K Kit van Joby is het voor mij een stukje gemakkelijker om de cavia’s in de gaten te houden tijdens het fotograferen. Mijn camera kan ik op het buigbare statiefje precies in de goede hoek plaatsen en laten staan. Zo hoef ik niet elke keer mijn camera neer te leggen als ik de cavia’s bijvoorbeeld terug op hun plek moet zetten. Dit scheelt me een hoop tijd, waardoor ik een shoot eerder kan afronden. Dat is weer fijner voor Mieps, Wies, Pien en Lien.”

Met een statief kun je soms een beetje valsspelen

Naast dat het prettig is om haar handen vrij te hebben, is er een andere reden dat Marloes er regelmatig een statief bij pakt. “Ik werk regelmatig met een statief, omdat ik zo met meerdere foto’s één perfect scherpe foto kan maken. Een beetje valsspelen op zijn tijd is natuurlijk niet erg. Cavia’s zitten geen seconde perfect stil. Hierdoor komt het bijna altijd wel voor dat er één cavia nét niet in het scherpstelgebied zit en dus niet helemaal lekker scherp is. Door te werken met de Joby Gorillapod kan ik makkelijk meerdere foto’s schieten en deze over elkaar heen zetten, omdat het standpunt precies hetzelfde blijft. Na het fotograferen poets ik in de nabewerking de scherpe cavia over de onscherpe cavia, zodat ze uiteindelijk allemaal mooi scherp op de foto staan!"

Joby Gorillapod 3K Kit Review Mieps the Guineapig

Door meerdere foto's over elkaar te zetten staan de cavia's alle drie mooi scherp op het eindbeeld.

Als je met een DSLR met een zware lens werkt kom je misschien iets boven het maximale draaggewicht van 3 kilogram uit. Omdat je dan het maximale draaggewicht overschrijdt blijft het statief soms niet 100% stabiel meer staan. Dan moet je zelf de camera iets steviger vast te houden tijdens het fotograferen.

Bekijk de Joby GorillaPod 3K kit

Over Marloes van Antwerpen

Marloes is naast Crazy Cavia Lady (zoals ze zichzelf omschrijft) een creatieve fotografe, die met haar beelden al vele kijkers heeft betoverd. Het werk van Marloes kenmerkt zich door een ongekende creativiteit, waarmee ze je telkens weer weet te verrassen. Samen met Mieps is ze in 2015 een Instagram-account begonnen, dat vandaag de dag gevolgd wordt door bijna 35.000 fans. Op haar website vind je foto's, behind the scenes beelden en grappige cavia-merchandise.

© Marloes van Antwerpen

© Marloes van Antwerpen

© Marloes van Antwerpen

© Marloes van Antwerpen

© Marloes van Antwerpen

© Marloes van Antwerpen

Geef een reactie