Distributeur van kwaliteitsmerken in de imaging branche.

PhotoSport Backpack III – outdoor camerarugzak van gerecyclede materialen

De PhotoSport BP AW III rugzak heeft een primeur, dit is de eerste Lowepro rugzak met het Green Line label! ‘Het Green Line label?’, vraag je jezelf misschien af. Lowepro lanceert met de PhotoSport Backpack een duurzame Green Line productlijn met rugzakken die minstens voor 75% uit gerecyclede materialen bestaat. Door het maken van meer duurzame producten wil Lowepro haar impact op het milieu reduceren. Waar kun je dan beter beginnen dan bij een outdoor rugzak?

PhotoSport BP III AW outdoor rugzakken

PhotoSport 15L AW III en de PhotoSport 24L AW III

Het gebruik van gerecyclede materialen zit de kwaliteit en het esthetische aspect van de tas absoluut niet in de weg. De PhotoSport BP AW III heeft een mooie sportieve uitstraling en deze rugzak zit lekker stevig op je rug. Welke outdoor activiteit je ook onderneemt, je hebt geen last van een tas die heen en weer zwaait, want hij wordt goed op zijn plek gehouden door de stevige heupband en het borstriempje. Dit is de derde generatie van de PhotoSport rugzak; voorheen werden de verschillende formaten aangeduid met 200 en 300 in de productnaam. Tegenwoordig drukken ze ook bij Lowepro de inhoud van outdoor rugzakken uit in het aantal liters. De PhotoSport rugzak is zowel in 15L als 24L uitvoering beschikbaar, in de kleuren blauw met zwart of donkergrijs.

Lowepro Green Line label

Het Green Line label

Lowepro is zich bewust van de impact die zij hebben op het milieu. Ze willen daarom hun ecologische voetafdruk verkleinen waar dat mogelijk is. Met het Green Line label nemen ze de eerste stap om in de toekomst cameratassen met 100% gerecyclede, hergebruikte, ge-upcyclede of anderszins duurzamere materialen te maken. Zo is bij de PhotoSport de binnenvoering en regencover al compleet uit hergebruikte materialen gemaakt. De buitenvoering bestaat voor de helft uit gerecycleerde nylon filamentgaren. Dit garen, gemaakt van gerecycleerd industrieel afval, staat bekend om zijn uitzonderlijk licht gewicht en sterkte. Je herkent een duurzame Green Line rugzak door het speciale label op de tas. De groene lijn geeft het percentage van hergebruikte materialen aan.

Rugzak voor bergklimmen en wandelingen

De ruimte in de compartimenten

De PhotoSport cameratassen zijn opgedeeld in twee compartimenten. Hierbij heeft de 24L rugzak vanzelfsprekend iets meer inhoud dan de 15L rugzak. De tassen hebben de gebruikelijke Lowepro indeling: in het onderste compartiment stop je de camera, in het bovenste je persoonlijke spullen. Wat juist niet standaard is; het onderste gepolsterde cameravak kun je in zijn geheel uit de tas halen. Via een rits aan de zijkant van de tas kun je dit vak makkelijk bereiken. Met behulp van de schouderband van de meegeleverde GearUp Strap kit kun je deze uitneembare GearUp Pouch in een schoudertas veranderen. Bij de 15L heeft de GearUp pouch interne afmetingen van 14 x 8 x 18 cm, de GearUp pouch van de 24L rugzak heeft afmetingen van 17 x 10 x 23 cm. Dit zijn dezelfde formaten van de los verkrijgbare GearUp Creator Box M en Creator Box L. De pouches bevatten dan ook het handige QuickDoor systeem van Lowepro.

Aan de GearUp Strap kit (die bij de tas zit) bungelt een boekje waar je aanwijzingen kunt vinden hoe je de verschillende straps kunt gebruiken. Je kunt ook het walkthrough filmpje van Lowepro bekijken voor de mogelijkheden.

Bekijk alle PhotoSport tassen

Features Lowepro PhotoSport rugzak III

Wat maakt de PhotoSport III tot een echte outdoor rugzak?

Op een dagtocht wil je eigenlijk geen zware rugzak meenemen met je gehele foto-uitrusting, dat is vaak ook helemaal niet nodig. Iedere fotograaf heeft eigenlijk maar één of twee favoriete lenzen die mee moeten, toch? De 15L rugzak heeft een gewicht van 1,1 kilo, de 24L rugzak is met 1,5 kilo net iets zwaarder. De PhotoSport rugzakken zijn dus licht in gewicht als je ze met andere outdoor rugzakken vergelijkt; die wegen gemakkelijk meer dan 2 kilo. In het verstevigde achterpand zit een opening voor een drinkzak van 2L of 3L. Voor de drinkslang is er een speciale opening. Dit is handig voor de flinke doorstappers die niet kunnen stoppen om hun flesje water te pakken.

Het dragen van een PhotoSport III fotorugzak is zeer comfortabel dankzij de verstelbare schouderbanden en een brede heupriem. Die maken het mogelijk de perfecte draagpositie te realiseren. Het ademende ActivZone rugpand biedt daarbij extra steun door het gewicht over de gehele rug te verdelen. Een leuk detail dat je soms bij outdoor rugzakken van Lowepro tegenkomt: het klikbandje van het borstriempje is tevens een fluitje. Er komt best een fel geluid uit dat fluitje, dus mocht je de aandacht willen trekken in de wildernis maak er dan gebruik van. Tot slot zijn ook vier lussen aan de voorkant van de tas aanwezig om je trekking stokken te kunnen bevestigen.

Bergbeklimmen met de PhotoSport outdoor camerarugzak
waterafstotende materialen van de PhotoSport rugzak

Waterafstotende materialen

Een cameratas waarbij gebruik is gemaakt van waterafstotende materiaal is altijd wel een fijne gedachte. Vocht is natuurlijk funest voor de elektronische apparatuur die in de tas zit. Voor wanneer een grote hoeveelheid aan hemelvocht naar beneden komt heeft de PhotoSport Backpack een regencover die je over de tas heen trekt. Wie iets beter bekend is met de rugzakken van Lowepro weet namelijk dat AW in de productnaam staat voor All Weather cover. Normaal gesproken heeft die regencover een neutrale kleur. De cover van de PhotoSport backpack is daarentegen knal oranje. Hierdoor ben je wat beter zichtbaar tijdens druilerig weer! En natuurlijk houdt die All Weather cover alle spullen droog.

Tijd voor nieuwe avonturen, de lichtgewicht PhotoSport III outdoor camerarugzak gaat graag met je mee.

Bekijk ook de PhotoSport Walkthrough video

Genieten van het uitzicht met de PhotoSport camerarugzak

PhotoSport BP AW III Walkthrough video van Lowepro

Bekijk alle PhotoSport tassen