Distributeur van kwaliteitsmerken in de imaging branche.

Meer afbeeldingen

MW44GN1050
MacWet
5019041982621
https://www.degreef-partner.nl/media/catalog/product/cache/26/image/265x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/c/l/climatec-lang-machet-green/-32.jpg

MacWet Climatec fotografie handschoen groen

De MacWet Climatec met lang manchet fotohandschoen heeft een perfecte grip. Deze lekker warme handschoen is speciaal ontwikkeld voor koudere weersomstandigheden. Ze zijn ideaal bruikbaar voor natuurfotografie, want deze fotohandschoenen zorgen er voor dat je handen warm blijven.
Productbeschrijving
Algemeen
  • Merk:
    MacWet
  • SKU:
    climatec-lang-machet-green
Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend!

Climatec fotografie handschoen groen are rated with 4.35 van de 5 sterren. Gebaseerd op 1 gebruiker reviews.

Heerlijk handschoentje om altijd bij je te hebben.

Review by:
Posted on: 10-01-2018
Voor mijn foto trip naar de Zwitserse Alpen dacht ik er goed aan te doen een soort checklist te maken van artikelen die mijn reis hoogstwaarschijnlijk een beetje comfortabeler zou worden. Zo kocht ik ergens een goedkope skibroek, vond ik een goeie powerbank voor mijn telefoon en trok ik thuis mijn ouwe hoofdlantaarn weer uit de kast. Relatief kleine dingetjes die je het leven als landschapsfotograaf nét dat kleine beetje makkelijker maken. Ook stonden een paar comfortabele en functionele handschoenen al een langere tijd op die zelfde lijst. Nadat de lijst was afgecheckt en ik alles in huis had wat ik dacht nodig te hebben kon mijn winterse foto reis naar Zwitserland beginnen.

Waterafstotend
Ik ben van nature een nogal warmbloedig persoon en heb niet snel last van koude voeten en handen. Daarom draag ik normaal gesproken niet snel handschoenen als ik aan het fotograferen ben. Toch is het een paar keer voorgekomen dat ik na een paar uur fotograferen in de Nederlandse 'waterkou' merkte dat mijn handen aardig aan het verkleumen waren. De temperatuur bleef weliswaar ruim boven het vriespunt, maar de hoge luchtvochtigheid was de boosdoener en zorgde dat ik eerder naar huis keerde dan dat ik in eerste instantie van plan was. De Macwet Climatec is naast het warm houden ook vooral gemaakt voor het droog houden. Het van origine uit de watersport stammende handschoenenfabrikant heeft als motto 'All grip, no slip' en heeft op het gebied van vocht- en warmteregulerende stoffen de wijsheid in pacht.

Comfort
Wat van essentieel belang is bij de MacWet Climatec is dat je de juiste maat kiest. De handschoenmaat kun je achterhalen door de breedte van je palm - net onder de vingers - te meten. Dit moet nauwkeurig gebeuren, gezien de Macwet Climatec in maar liefst 10 verschillende maten verkrijgbaar is. De reden hiervan is dat de juiste maat handschoen het beste de vorm van de hand omsluit, zodat de handschoen aanvoelt als een soort second skin. Op een gegeven moment heb je niet eens meer in de gaten dat je handschoenen draagt!

Materiaal
Het is duidelijk te merken dat de Macwet Climatec is gemaakt van duurzame materialen.Wat opvalt is dat de handschoen bestaat uit meerdere soorten stof; de onderkant uit een stroeve suede-achtige stof, en de bovenkant lijkt van fleece te zijn gemaakt. Verder is de grote elastische manchet voorzien van een brede klittenbandsluiting.

Functionaliteit
Wanneer je de handschoen aantrekt merk je dat de elastieken manchet de pols goed omsluit. Je zult bij het dragen van een (winter-) jas dan ook geen last hebben van vervelende kieren waar wind en/of regen tussen zal komen. Dankzij de effectieve maar lichte voering van de handschoen is het mogelijk om alle knopjes en draaischijven van je camera eenvoudig te blijven bedienen en had ik nooit het idee de handschoen even uit te hoeven doen om de camera instellingen sneller aan te passen. Zelfs het touchscreen van mijn telefoon viel te bedienen mét handschoenen aan!

Conclusie
Deze lekkere handschoen kan ik iedere landschap- en natuurfotograaf van harte aanbevelen. Handschoenen die warm zijn vind je overal. Wil je daarnaast ook een handschoen die waterafstotend is en waarmee je bovendien de kleinste knopjes op jouw camera mee kunt blijven bedienen? Dan is de Macwet Climatec de enige uit zijn prijscategorie die overblijft. Doen!

Lees meer reviews